Kayıp ilanı vermek

Kayıp ilanı Nedir ve Nasıl Verilir

 

Kayıp ilanı Nedir ve Nasıl Verilir

Kayıp ilanları gazetelerinde seri ilan sayfalarında en son kısımda yer alan kimlik ve evrakların kayıp olması durumunda verilen ilanlardır. Kaybedilen evrak / kimlik belgesi için hükümsüzdür ilanları kayıp ilanları kısmında yayınlanır.

Kayıp ilanları diğer bir adı ile zayi ilanı olarak da bilinmektedir. Örneğin; kimlik, nüfus cüzdanı veya ehliyetin kaybedilmesi durumunda kayıp ilanı gazeteye verilmelidir. Gazeteye kayıp ilanı verip yeni kimlik belgesi çıkartılır. İlerleyen zamanlar da herhangi bir olumsuz sorun yaşanmaması açısından kayıp ilanlarının gazeteye verilmesi son derece önemlidir.

Kayıp ilanı olarak ehliyet, nüfus cüzdanı, geçici koruma belgesi, SRC belgeleri gibi kimlik niteliği taşıyan her belgenin kayıp ilanı gazeteye verilir. Kimliklerin gazete ilanı ile kayıp ilanı sayfalarında yayınlanması konusunda ilan ajansımız uygun fiyat ve hızlı bir şekilde ilan verme işlemi yapmaktadır.

Kayıp ilanı sayfalarında kaybedilen belge ve evrakların ilanları da verilmektedir. Örneğin; bir firmanın atr belgesi, dolaşım belgesi veya yazar kasa ruhsatı / levhası kaybolması durumunda yeni evrakın çıkartılması açısından gazeteye kayıp ilanı verilmesi önemlidir.

Kayıp ilanı nasıl verilir

Kayıp ilanının gazeteye verilme aşaması şu şekildedir. Kaybolan evrak veya kimlik hangisi ise bu net bir şekilde yazılmalıdır. Kaybolma tarihi var ise ilan metninde belirtilmelidir. İlan içerisinde mutlaka “hükümsüzdür” ibaresi yer almalıdır. Örnek olarak yazar kasa ruhsatı kayıp ilanı verilirken mutlaka ilan metninin kabul görmesi ve eksiksiz olması gerekmektedir. Yazar kasanın markası, modeli, sicil numarası yazılmalı ve firma şahıs ise isim soy isim, şirket ise eksiksiz bir şekilde tam firma ünvanı uzantıları ile yazılmalıdır. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı veya belge olarak verilen ilanların belge numaraları ve veriliş tarihlerinin yazılması önemlidir. Nüfus cüzdanı kayıp ilanı verirken kaybolan kimlikteki seri numarası biliniyor ise yazılmasında fayda vardır. Zayi ilanlarında kayıp tarihi biliniyor ise yazılması faydalı olacaktır.

Kayıp ilanı nereye verilir

Kayıp ilanı ve zayi ilanı vermek istiyorum diyorsanız İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm şehirlerden bir telefon ile gazeteye kayıp ilanı verme işlemi yapabilirsiniz. Haftanın her günü ilan merkezimizi arayıp gazeteye kayıp ilanı verebilirsiniz. Gazete kayıp ilanı telefonları kısmından kolay ilan verme işlemleri yapabilirsiniz. Kolay ve güvenilir ödeme seçenekleri ve SSL sertifikalı sitemiz üzerinden ödemelerinizi yapabilirsiniz. İstenilen bütün gazetelere kayıp ilanı verebilirsiniz. Ulusal yayın yapan Türkiye geneli baskısı olan tüm gazetelere tarafımızdan ilan verme işlemi yapabilirsiniz.